KONYA BİLİM MERKEZİ GEZİSİ

Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi Bilim ve Teknoloji Etkinlikleri kapsamında Konya Bilim Merkezi gezisini gerçekleştirildi
Konya Bilim Merkezi gezisinde 9. Sınıf öğrencilerimiz keyıf dolu dakikalar geçirerek yapılan projeleri incelediler ve yeni bilgiler edindiler. Günlük hayatta kullanılacak,bütün ders alanlarıyla ilgili ,eğlenceli ve değişik çalışmaları merakla incelediler.
Bilim ve Teknoloji konusunda öğrencilerimize bilimsel düşünme süreçlerini öğretebilmek, deneyerek-gözlemleyerek nitel ve nicel gözlemler yapmalarını sağlamak, kendilerini ifade edebilme becerilerini arttırmak en büyük hedefimizdir. Bizler, sorgulayan, çözüm arayışını bilimsel süreçleri kullanarak sonuçlandırabilen bireyler yetiştirmek isteğindeyiz. Bu anlamda Konya Bilim Merkezi, günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme yönünde bir ufuk açmaktadır. Herkesin yaratıcı düşünebileceğini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebileceğini göstermektedir. Özellikle küçük yaştaki ziyaretçilerin kendi başlarına karar verebilen ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarına katkı sağlamaktadır.