ÖZEL BABAOĞLU ANADOLU LİSESİNDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE KUTLANDI

Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi Yılmaz Babaoğlu Konferans Salonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla görkemli bir tören düzenlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması akabinde açılış konuşmasını Müdürümüz Sayın Şenol Erkan yaptı. Koro programımız ile birlikte son bulurken İzmir Marşı ile öğrencilerimiz ve tüm salon coşku dolu anlar yaşadı. Açılış Konuşmasında Sayın Müdürümüz Şenol Erkan; “Kıymetli velilerimiz, Sevgili öğretmen arkadaşlarım ve değerli öğrencilerimiz Cumhuriyetimizin 96. Yılı kutlama programına hoş geldiniz. Hepinizin bildiği üzere bugun Türk Milleti olarak en büyük, en değerli ve en özel milli bayramımızı kutluyoruz. Atatürk ve arkadaşları 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan ettiler. Türk milleti sadece yeni bir yönetim biçimiyle tanışmakla kalmadı aynı zamanda da yeni bir devletin doğuşuna şahit oldular. Çıkılan böylesine zorlu bir yolda Atatürk ilke ve inkılapları sayesinde, Türk halkı hiç yaşamadığı özgürlüğe ve refaha kavuştu. Sevgili öğrenciler! Sizler Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını anlamalı cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu görmelisiniz. Sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmek isteyen öğretmenler ise Türkiye Cumhuriyetine karşı görev sorumluluklarını yerine getirmek için bu yolda çaba gösterirler. Bizler öğretmenler olarak sizlere güveniyoruz. Bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde olacaktır. Başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum. Programımıza gelen siz değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.